Massa: "Ik denk aan de titel"

Ferrari-coureur Felipe Massa is ervan overtuigd dat hij kan gaan voor de wereldtitel in de Formule 1. De Braziliaan laat vanuit het skioord waar Ferrari op vakantie weten dat hij dit jaar moet presteren en legt hierbij de lat hoog.

"We willen deze jaargang meer laten zien, en dat geldt zeker voor mij. Ik heb vorig jaar en ook in 2010 niet voldoende gepresteerd. Ik wil competitief zijn. Hopelijk zit het niet te veel tegen, zoals vorig seizoen regelmatig gebeurde," zei Massa die al eens in 2008 vice-wereldkampioen was.

"Ik heb genoeg motivatie, ik ben enorm gedreven. Ik ben positief over mezelf en dit is wat ik wil. Natuurlijk sta ik onder druk, dat is gebruikelijk bij Ferrari, maar druk om voor het kampioenschap te gaan is goed. Ik wil competitief zijn, zoveel mogelijk races winnen en voor de titel vechten zoals ik vaker gedaan heb."

Belangrijk voor de Braziliaan is dat hij zijn teamgenoot Fernando Alonso klopt. "Ik ben overtuigd dat ik het kan. Op circuits waar de bandenslijtage minder groot was, was het verschil te verklaren door rijstijl. Als we dit jaar weer een competitieve auto hebben verdwijnt dat gat. Ik weet zeker dat ik Fernando kan verslaan."

Massa weet dat hij onder druk staat en dat er al geschermd wordt met eventuele opvolgers en daarom weet hij dat hij moet presteren. "Ik denk aan de titel. Dan is het noodzakelijk om vanaf de eerste race over een competitieve auto te beschikken. Als je vijf of zes races mindere resultaten behaalt, dan loop je achter de feiten aan en dat is lastig goed te maken. Wat mij betreft, het verloop van de eerste helft van het seizoen is van bepalend voor mijn toekomst."