Utrecht-supporters dienen klacht in tegen politie

Supporters van FC Utrecht dienen een klacht in over de manier waarop de politie relschoppers rond de wedstrijd tegen FC Twente in de kraag probeert te grijpen. De politie heeft op grote schaal foto's van vermeende hooligans op internet gezet. Vijf opgepakte supporters vinden deze methode te ver gaan.

Volgens hun advocaat Ruth Jager zijn haar cliënten aangehouden op basis van heel vage beelden. De supporters zeggen niets met de ongeregeldheden te maken te hebben. Ze zouden ten onrechte een nacht in de cel hebben doorgebracht.

Jager dient een klacht in tegen burgemeester Aleid Wolfsen en de hoofdofficier van justitie in Utrecht. Ook wordt er een brief voorbereid aan het College Bescherming Persoonsgegevens. De foto's die online staan tonen volgens Jager veel supporters die niet betrokken waren bij de rellen.

De politie laat in een reactie weten dat tegen iedereen van wie de foto op internet is gezet een serieuze verdenking bestaat. "Wat overigens niet in de weg staat dat iedereen een klacht mag indienen. Maar wat ons betreft zijn er geen grenzen overschreden", aldus een woordvoerder.

Inmiddels zijn al 59 verdachten aangehouden die zich tijdens de wedstrijd op 4 december zouden hebben misdragen.