Vriend van Constanza Breukhoven uit cel

De vriend van Constanza Breukhoven is weer op vrije voeten. Mohammed K. en zijn broer Ibrahim werden dinsdag gearresteerd, nadat zij een 33-jarige man uit Berlicum hadden bedreigd en achtervolgd.

De politie ziet geen reden om hem langer vast te houden, laat een woordvoerder weten. "Het is aan het OM om te bepalen wat er verder met hen gebeurt."

Mohammed zou een autohandelaar hebben bedreigd om een auto, schreef De Telegraaf donderdagochtend. Naar verluidt drongen hij en zijn broer de woning van de man binnen en werd een pistool tegen het hoofd van de vrouw des huizes gezet. In de achtervolging die volgde heeft Mohammed mogelijk ook een fietser tegen de vlakte gereden. De politie is op zoek naar getuigen.

De arrestatie kan gevolgen hebben voor de voogdij over hun twee kinderen. Mohammed en Constanza, de pleegdochter van Connie Breukhoven, moesten zich vorig jaar voor de rechter verantwoorden voor het legen van de kluis van Constanza's vader Hans.

Constanza kreeg voor de kluiskraak een celstraf van 38 dagen en een werkstraf van 240 uur. Conny ontfermde zich al die tijd over de kleintjes, maar zag hen in november terugkeren naar Mohammed en Constanza.