Sinéad O'Connor doet zelfmoordpoging

Sinéad O'Connor heeft opnieuw geprobeerd een einde aan haar leven te maken. De 45-jarige zangeres heeft vorige week met opzet een overdosis genomen, zo biecht ze op aan de Britse boulevardkrant The Sun.

O'Connor nam de overdosis vorige week donderdag. Toen ze later in een ziekenhuis was opgenomen voor een gebroken enkel probeerde de zangeres zich nogmaals van het leven te beroven. Ook die poging mislukte. "Blijkbaar wil God dat ik hier nog even moet blijven, maar waarom is mij volstrekt onduidelijk", zegt ze tegen de krant.

Deze week ging het opnieuw niet goed met O'Connor. Via Twitter vroeg ze of iemand een psychiater in Dublin of Wicklow kende. "Ik voel me niet goed en ik ben in gevaar", meldde ze daarbij.

O'Connor, onder meer bekend van de hit Nothing Compares 2 U, worstelt al jaren met zelfmoordneigingen en ondernam al eerder een poging. Eerder werd al vastgesteld dat ze manisch-depressief is.

De privéperikelen van de zangeres helpen ook niet echt bij een rustig leventje. O'Connor trouwde vorige maand voor de vierde keer, maar na zestien dagen wilden ze alweer een eind maken aan het huwelijk. Daar kwam ze even later weer op terug.