Grote klopjacht na gevangenisuitbraak Japan

In de Japanse stad Hiroshima is een enorme klopjacht op touw gezet nadat een Chinese crimineel uit de gevangenis was ontsnapt. Bijna achthonderd agenten werden ingezet om op trein- en busstations en parken te zoeken naar Li Guolin.

Scholen adviseerden kinderen alleen in groepen over straat te gaan. Agenten verspreidden foto's van Li in woonwijken en plaatsten een beschrijving van hem op internet.

Li ontsnapte woensdag alleen gehuld in zijn witte gevangenisondergoed uit een detentiecentrum in Hiroshima. In 2005 werd hij wegens poging tot moord op een agent en andere misdrijven veroordeeld tot een gevangenisstraf van 23 jaar.

De grootschalige politieoperatie kan worden verklaard met het gegeven dat er sinds 1989 niemand meer uit een Japanse gevangenis was ontsnapt. Li wist waarschijnlijk te ontsnappen door er tijdens een sportsessie in de buitenlucht tussenuit te knijpen en over twee muren van de gevangenis te klimmen. Vanwege reparatiewerkzaamheden waren de sensoren op de muur uitgeschakeld.