Universiteit leert buitenlanders poepen

Je zou denken dat er niets zo simpel is als poepen, maar daar kun je je nog wel eens in vergissen. Volgens een Australische universiteit weten buitenlandse studenten niet hoe je dat zo hygiënisch mogelijk moet doen. De Macquarie University leert hun nu middels een grote poster hoe ze het beste de rug kunnen snuiten.

De posters hangen al 15 maanden op de bewuste toiletten, maar ze zijn plotseling wereldnieuws naar aanleiding van een Australische politica die vindt dat buitenlanders stinken. De posters zijn in het leven geroepen na een reeks klachten van schoonmakers. Die vonden dat buitenlandse studenten de wc's in een ranzige toestand achterlieten.

Op de posters is een poppetje te zien dat gehurkt op de bril staat met een streep erdoor. Op een ander plaatje zie je het zelfde poppetje dat een bout draait op de vloer. Ook dit mag niet. Ook maandverband in de pot gooien is uit den boze.

Wat mag dan wel, zul je je vast afvragen. Nou, je moet normaal op de pot zitten. Ook gebruikt maandverband hoort in de vuilnisbak. Tenslotte moet je doorspoelen en je handen wassen.

De lachwekkende poster heeft wel zijn doel bereikt. Volgens een woordvoerder van de universiteit worden er geen ranzige plees meer aangetroffen in de universiteit.