3JS: kandidaten terecht naar Nationaal Songfestival

De 3JS vinden het terecht dat Raffaëla Paton, Joan Franka, Ivan Peroti, Pearl Jozefzoon, Kim de Boer en Tim Douwsma naar het Nationaal Songfestival gaan. Eerder ontstond een discussie omdat vier van de zes kandidaten vorig jaar meededen aan The Voice of Holland. Producent John de Mol, die The Voice bedacht, produceert dit jaar het Nationaal Songfestival.

"Ze zijn niet onervaren, ze hebben met programma's meegedaan waar ze klaargestoomd worden voor groot publiek", zegt 3JS-zanger Jan Dulles in Shownieuws. "De jury heeft gekozen, dus het is terecht dat deze mensen door zijn."

De 3JS, die vorig jaar de finale van het Eurovisie Songfestival niet wisten te halen, hebben geen nare bijsmaak overgehouden aan het liedjesfestijn. "We hebben gewoon het boek dichtgedaan", zegt Jaap Kwakman. "Je Vecht Nooit Alleen is nog steeds een mooi liedje. Al zingen we het nooit meer in het Engels."

Het Nationaal Songfestival wordt 26 februari uitgezonden door de TROS. De winnaar vertegenwoordigt Nederland drie maanden later op het Eurovisie Songfestival in Azerbeidzjan. Meer lezen over de deelnemers en alles dat met het Songfestival te maken heeft? Kijk dan op het forum.