Domenicali: "RRA geldt nog altijd"

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali heeft aangegeven dat ondanks dat zijn team uit de Formula One Teams' Association gestapt is het Resource Restriction Agreement nog altijd geldt. Dit akkoord moet de uitgaven in de Formule 1 beperken. Het al dan niet naleven hiervan zorgde vorig jaar voor een fikse ruzie.

Domenicali weet dat eenheid binnen de sport dit jaar vereist is, niet alleen om een nieuw RRA-akkoord te sluiten, maar ook om een nieuw Concorde Agreement te bereiken. "Alle teams beseffen dat dit een erg belangrijk jaar is. Het is ook duidelijk dat er maar één voorstel ligt en dat er geen alternatieve plannen zijn uitgewerkt. De komende maanden moeten we verder praten over de toekomst van de overeenkomst. De discussies lopen nog, met name tussen de grotere teams, over de kostenbesparingen," zei de Italiaan.

"We moeten niet vergeten dat de RRA nog altijd van kracht is. Wat we alleen nog moeten vaststellen, en daarover hebben we het op korte termijn, is of we ons moeten houden aan de oorspronkelijke versie uit 2009 of de aangepaste versie die we in 2010 in Singapore hebben opgetekend. De eerste bevat drastische besparingen voor 2012, het jaar dat de overeenkomst afloopt, terwijl de andere geldig is tot 2017 en gewijzigde bedragen bevat."

Domenicali wil in ieder geval dat de overtreders van de RRA aangepakt zullen gaan worden. "Nu is er alleen een financiële straf, maar wellicht is het beter om ook iets op sportief vlak te doen. In dat geval moeten we beslissingen nemen over de gevolgen."