'Sporting laat Van Wolfswinkel niet gaan'

Pas bij een bod van twintig miljoen euro is Sporting Lissabon bereid te onderhandelen over een vertrek van Ricky van Wolfswinkel. Onder meer Fiorentina zit achter de spits aan. Vorige week probeerde Fiorentina de 22-jarige spits tevergeefs los te weken bij Sporting. Dat schrijft Voetbal International. De club uit Florence was bereid tien miljoen euro neer te tellen voor de voormalig speler van FC Utrecht en Vitesse.

Zijn zaakwaarnemer Louis Laros bracht Van Wolfswinkel op de hoogte van de interesse. "Maar de technisch directeur was direct heel duidelijk", aldus Laros. Carlos Freitas vond het bod van de Italianen veel te laag om te gaan onderhandelen.

Sporting zelf moest afgelopen zomer 5,4 miljoen euro aan Utrecht overmaken om de spits aan de selectie toe te kunnen voegen. Zijn marktwaarde lijkt dus in een half jaar verviervoudigd. Van Wolfswinkel kende een droomstart in Portugal met een uitverkiezing tot Speler van de Maand en acht goals in negen wedstrijden. Zijn contract in de hoofdstad loopt nog door tot 2016.