[Dakar] Loprais breekt ruggenwervels

Ales Loprais is de negende etappe van de Dakar Rally niet ongeschonden doorgekomen. De Tsjech brak twee ruggenwervels toen zijn Tatra in de etappe van Antofagasta en Iquique op de verbindingsroute meermalen over de kop sloeg. Op dat moment stond hij tweede in het vrachtwagenklassement.

Ten tijde van het ongeval zat Loprais zelf niet achter het stuur om zo even wat rust te pakken. Monteur Petr Almasi bestuurde de auto en liep bij de crash een hersenschudding op. Navigator Michal Ernst kwam met de schrik vrij. Almasi dommelde even weg, waarna de vrachtwagen van de weg raakte een meermalen over de kop sloeg. Daarbij eindigde de Tatra op zijn dak.

"Ik werd wakker toen de truck richting de ravijn denderde. Ik schreeuwde naar Almasi, maar hij reageerde niet. De klap was gigantisch. Beide voorwielen braken meteen af en de truck sloeg een aantal keer over de kop," zei Loprais op zijn website. De Tsjech werd samen met zijn teamgenoten door een helikopter naar het ziekenhuis vervoerd. Daar werd het letsel geconstateerd. "Het transport duurde drie uur. We hebben meer dan uur gewacht op de helikopter."