Spielberg mist kwaliteit in eigen vervolgfilms

Regisseur Steven Spielberg vindt dat hij nog geen goede vervolgfilm heeft gemaakt. "Mijn vervolgfilms zijn nog nooit beter geweest dan het origineel", zegt hij in een interview met de Britse krant The Independent. "Ik heb nog geen The Godfather II gemaakt."

Hij neemt een voorbeeld aan zijn collega Francis Ford Coppola, die met zijn vervolgfilm The Godfather II volgens velen zijn origineel ruimschoots oversteeg. "The Godfather II is de crème de la crème en zoiets heb ik nog nooit gemaakt." Spielberg heeft onder meer vervolgfilms gemaakt op zijn dinofilm Jurrasic Park en de Indiana Jones-film Raiders of the Lost Ark.

"Volgens het publiek is de derde Indiana Jones-film de beste van de vier, maar ik vind alle films minder dan de eerste." De 65-jarige Spielberg promoot momenteel zijn oorlogsfilm War Horse. De inspiratie voor die film komt van zijn vader die in de Tweede Wereldoorlog heeft gevochten. "Ik ben opgegroeid met die verhalen", zegt Spielberg.

War Horse, waarin een jongen zich tijdens de Eerste Wereldoorlog probeert te herenigen met zijn lievelingspaard, draait vanaf 2 februari in de Nederlandse bioscopen.