Loeb had in 2009 in Abu Dhabi kunnen racen

Veelvoudig wereldkampioen rallyrijden Sébastien Loeb heeft laten weten dat hij ruim twee jaar geleden bijna zijn racedebuut in de Formule 1 had gemaakt. De Fransman had voor Toro Rosso in Abu Dhabi kunnen racen, maar autosportfederatie FIA gaf hem geen superlicentie.

Loeb reed in 2007 voor het eerst in een F1-bolide toen hij de Renault van Heikki Kovalainen uit mocht proberen. De Fin op zijn beurt nam plaats in de Citroën rallywagen. In 2008 behaalde Loeb zijn vijfde wereldtitel waarna hij een test van Red Bull cadeau kreeg. De Fransman werd een jaar later genoemd om Sébastien Bourdais op te volgen, maar Toro Rosso koos voor Jaime Alguersuari. Loeb zou wel de race in Abu Dhabi mogen rijden, maar de FIA voorkwam dit.

De Fransman lijkt er niet mee te zitten. "Ik had tijdens mijn tests met Red Bull een paar goede rondetijden gereden en ze waren van plan om mij ook een paar races te laten rijden, maar dat bleek niet mogelijk. Ik had in Abu Dhabi voor Scuderia Toro Rosso kunnen racen, maar dat was geen auto waarmee races gewonnen konden worden. Bovendien was er geen mogelijkheid om eerst te testen, ik had meteen in de auto moeten springen," zei Loeb in het Red Bullitin.