[AO] Huta Galung verder in kwalificaties

Jesse Huta Galung heeft de tweede ronde bereikt van het kwalificatietoernooi voor de Australian Open. De Haarlemmer versloeg in de eerste ronde de Duitser Simon Greul. Huta Galung was met 6-3, 3-6, 6-3 te sterk voor de nummer 154 van de wereld.

In de volgende ronde neemt de Nederlander het op tegen de winnaar van het duel tussen de Duitser Peter Torebko en Caio Zampieri uit Brazilië. Igor Sijsling komt woensdag nog in actie. De nummer 196 van de wereld speelt tegen de Fransman Axel Michon (263).

De partij van Thiemo de Bakker (211) is uitgesteld tot donderdag. De Westlander moet het in de eerste ronde opnemen tegen Dustin Brown, die 160e staat op de wereldranglijst. Robin Haase is al verzekerd van een plaats in het hoofdtoernooi.

De vrouwen beginnen donderdag aan de kwalificaties. Kiki Bertens (181) treft in de eerste ronde een zware opponent in Vesna Dolonts. De Russin is als eerste geplaatst voor het kwalificatietoernooi. Bibiane Schoofs, de nummer 162 van de wereld, moet het opnemen tegen Yaroslava Shvedova (207) uit Kazachstan.

Arantxa Rus en Michaëlla Krajicek zijn al zeker van een plek in het hoofdtoernooi. De Australian Open begint maandag en is het eerste grandslamtoernooi van het jaar.