Goodfellas krijgt eigen tv-serie

Goodfellas krijgt een bewerking op televisie. De gangsterfilm van Martin Scorsese uit 1990 wordt door de Amerikaanse betaalzender AMC omgeschreven tot een tv-serie. Nicholas Pileggi, schrijver van het boek waarop Goodfellas is gebaseerd, werkt mee aan de scenario's. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Wie in de serie de hoofdrollen gaan spelen, is nog onbekend. Het lijkt uitermate onwaarschijnlijk dat grote namen uit de film als Robert De Niro, Joe Pesci en Ray Liotta hun rentree maken, niet in de laatste plaats omdat ze inmiddels te oud zijn voor hun personages.

Het verhaal van Goodfellas speelt zich af van 1955 tot 1980 en volgt de opkomst en ondergang van de familie Lucchese, een beruchte onderwereldfamilie in de Verenigde Staten. De film werd destijds genomineerd voor zes Oscars, waaronder voor beste film. Uiteindelijk wist alleen Pesci zijn nominatie voor beste mannelijke bijrol te verzilveren.

Pileggi gaat de serie ook coproduceren, samen met Irwin Winkler, die eerder de film produceerde. Wanneer de serie in productie gaat, is nog onbekend.


Goodfellas krijgt eigen tv-serie (Foto: Novum)