Oh Oh Cherso Kaboutertje doet Nationale IQ Test

Bibi Breijman, beter bekend als Kaboutertje uit de realityserie Oh Oh Cherso, doet mee aan de Nationale IQ Test. Ook Emile Ratelband, presentatrice Dolores Leeuwin en zangeres Pearl Jozefzoon laten in het televisieprogramma hun intelligentie testen. Dat heeft BNN dinsdag bekendgemaakt.

Behalve deze eerder genoemde bekende Nederlanders doen ook VVD-politicus Frits Huffnagel, zakenvrouw Annemarie van Gaal, tatoeëerder Henk Schiffmacher en danser Juvat Westendorp mee aan de jaarlijkse slimheidsquiz van BNN.

Met zestig vragen wordt in het programma het IQ van alle kandidaten bepaald. Naast de bekende Nederlanders doet ook het publiek mee met de test. De mannen en vrouwen worden gescheiden om onder meer te onderzoeken of mannen een beter ruimtelijk inzicht hebben en of vrouwen handiger zijn met taal.

In 2010 was Mark Huizinga met een IQ van 142 de slimste BN'er die ooit meedeed aan de test. Bonnie St. Claire haalde in 2007, met een IQ van 52, de laagste score ooit. Het programma wordt gepresenteerd door Patrick Lodiers en Sophie Hilbrand en wordt volgende week woensdag uitgezonden.