PVV: Terugkeer Albayrak 'gotspe'

Een 'gotspe', zo noemt PVV-Kamerlid Sietse Fritsma de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag dat Nurten Albayrak weer als bestuursvoorzitter aan de slag kan bij het COA, een grote brutaliteit dus.

"Albayrak heeft aan pure zelfverrijking gedaan door ten koste van de belastingbetaler veel meer te verdienen dan de Balkenendenorm voorschrijft. Ze heeft daarover volgens minister Leers ook inconsistente informatie aangeleverd. Dan moet je niet gerehabiliteerd worden, maar voor eens en voor altijd met pek en veren worden weggejaagd", aldus de parlementariër.

Albayrak zelf laat weten haar baan bij het COA weer te willen oppakken. Het is 'een cruciale stap op weg naar volledige rehabilitatie'. Ze ziet erkenning in de uitspraak van het gerechtshof. "Ik heb de afgelopen maanden vaak gedacht dat ik in een verkeerde film was terecht gekomen. Dit heeft grote impact gehad op mij en mijn gezin. Ik ben blij dat we ons normale leven nu weer kunnen gaan oppakken.

Fritsma wil van minister Gerd Leers voor Immigratie en Asiel onder meer weten of hij kans ziet de terugkeer van Albayrak te verhinderen en denkt dat mogelijke nieuwe feiten uit het lopende onderzoek naar het COA daarbij kunnen helpen.