Spielberg: 'Clint Eastwood inspireert mij om door te gaan'

Steven Spielberg heeft onthuld dat hij er nog niet over peinst om te stoppen met het maken van films. Bij de Engelse persconferentie voor zijn nieuwste film War Horse, maakte de regisseur bekend dat het zijn goede vriend en collega regisseur Clint Eastwood is, die hem inspireert om te blijven werken.

"Ik heb geen plannen om te stoppen. Clint Eastwood is één van mijn beste vrienden en we hebben het vaak, op een grappige manier, over met pensioen gaan," aldus Spielberg. "Clint is nu 81, en ik zeg altijd 'Clint, ben je klaar om met pensioen te gaan?' en dan antwoord hij 'Nee, ben jij er klaar voor?' waarop ik dan ook 'Nee' zeg. Ik wacht op het telefoontje waar men zegt dat Clint zijn sporen aan de wilgen heeft gehangen. Zolang dat niet bij Clint gebeurd, zal dat ook niet bij mij gebeuren."

Spielberg liet verder weten dat zijn dochter de grootste reden voor hem was om het verhaal van War Horse te verfilmen. "Ik zag het toneelstuk in Londen voor de eerste keer. Het verhaal bracht me aan het huilen en ik hield meteen van het stuk. Mijn dochter zei 'Je moet War Horse gaan maken, maak die film voor mij'. En dat heb ik gedaan." Spielberg onthulde eveneens dat de film Jaws, uit 1975, een keerpunt in zijn carrière was geweest.

War Horse draait vanaf 2 februari in de Nederlandse bioscopen.