[FA Cup] Henry schiet Arsenal naar volgende ronde

Thierry Henry doet waarom hij tijdelijk is teruggekeerd naar Arsenal, namelijk scoren. Tijdens zijn rentree maakte hij de winnende treffer in het FA Cup-duel met Leeds United.

De Fransman, die voor twee maanden op huurbasis namens Arsenal speelt, bewees direct zijn waarde voor de ploeg van Arsène Wenger. Henry kwam als invaller binnen de lijnen. Tien minuten na zijn invalbeurt annex rentree, maakte hij de winnende treffer voor The Gunners. In de zestiende finales van de FA Cup treft de ploeg nu Aston Villa.

Ruim twintig minuten voor tijd kwam het levende standbeeld in het veld voor een fletse Marouane Chamakh, die op zijn beurt de afwezige Robin van Persie verving. De Nederlander genoot van een korte vakantie in Dubai. De thuisploeg was vrijwel de hele wedstrijd de betere, maar kon niet echt overtuigen. Wel kreeg het via Andrei Arshavin, Sebastien Squillaci, Aaron Ramsey en Mikel Arteta een tal van kansen, maar de bal mocht er niet in, leek het.

Door het scorende onvermogen besloot Wenger om Henry binnen de lijnen te brengen. Sinds zijn vertrek, zijn laatste wedstrijd voor Arsenal dateerde van 7 maart 2007, kon hij de fans weer in verlegenheid brengen. Na een uitstekende steekpass van Alexandre Song liet Henry doelman Lonergan kansloos met een schot in de verre hoek. Voor Henry was het zijn twaalfde doelpunt ooit tegen Leeds in net zoveel wedstrijden.