[Dakar] Spanning in autoklassement loopt op

In de Dakar Rally is het bij de auto's na acht etappes nog verre van beslist. Klassementsleider Stephane Peterhansel verloor in de etappe tussen Copiapo en Antofagasta tijd op onder meer dagwinnaar Nani Roma, waardoor zijn voorsprong geslonken is.

Roma leidde vrijwel de gehele dag met de Mini en hield op de streep vijf seconden over op de Hummer van Robbie Gordon. Derde werd de Pool Krzysztof Holowzcyc op twee minuten, terwijl Peterhansel vijfeneenhalve minuut verloor op de dagwinnaar. Beste Nederlander was Bernhard Ten Brinke die twaalfde werd met een half uur achterstand. Van Loon kwam met twee plaatsen hierachter en zes minuten meer over de meet.

In het klassement heeft Peterhansel ruim zeven minuten voorsprong op zijn naaste achtervolgers Gordon en Holowzcyc. Ook Roma staat met twaalf minuten achterstand en een vierde plaats nog in de buurt. Beste Nederlander is Van Loon met 2.19,04 achterstand op een tiende plaats. Ook Ten Brinke staat er met een twaalfde plaats met 3.03,22 achterstand nog goed bij.