[Lakeside] Dekker vroegtijdig uitgeschakeld

Voor Jan Dekker zit het BDO World Darts Championship 2012 in Frimley Green er na één speelronde al op. De Nederlander, die vorig jaar nog zeer verrassend tot de halve finales reikte, verloor gisteren in een hoogstaande partij met 3-2 van landgenoot Christian Kist.

Beide darters noteerden een gemiddelde van rond de 100 en het was Kist die nipt aan het langste eind wist te trekken. Na afloop liet Dekker weten teleurgesteld te zijn: "Ik genoot van deze wedstrijd, Kist speelde fantastisch. Het was heel lastig om hem in deze vorm te breken. Het viel voor mij ongelukkig uit, hierover ben ik erg teleurgesteld."

Ook de commentatoren van de ESPN waren zeer te spreken over de prestatie van Kist, die zijn debuut maakte op het Lakeside podium. De commentatoren verklaarden dat de partij tussen Kist en Dekker zonder twijfel de beste eerste ronde wedstrijd van dit BDO WK was. Ook tijdens de partij waren er lovende woorden voor Kist.

Behalve Kist wist ook Wesley Harms voor een daverende verrassing te zorgen. Hij wist de zeer ervaren Welshan Martin Phillips met 3-1 aan de kant te zetten. Eerder wist ook Willy van der Wiel zich te plaatsen voor de tweede ronde. Vanavond komen Benito van der Pas en Joey ten Berge in actie. Ten Berge neemt het op tegen de als derde geplaatste Dean Winstanley, terwijl Van der Pas de Engelsman Alan Norris treft.