[Primera Divisiůn] Barcelona verspeelt dure punten in derby

FC Barcelona is er niet in geslaagd de stadsderby tegen Espanyol te winnen. Door een late gelijkmaker van invaller Alvaro Vazquez eindigde het duel in het Estadio Cornella el Prat in 1-1. Barcelona ziet de achterstand op koploper Real Madrid, dat zaterdag Granada met 5-1 versloeg, oplopen tot vijf punten.

Barcelona leek een eenvoudige avond tegemoet te gaan toen het al na vijftien minuten op voorsprong kwam. Cesc Fabregas kopte raak op aangeven van Dani Alves. Daarna bleven kansen voor Barça echter lange tijd uit, waardoor de thuisploeg steeds meer in een stuntje begon te geloven.

Vier minuten voor tijd kreeg Espanyol waar het op hoopte toen Vazquez profiteerde van een door Thievy Bifouma doorgekopte voorzet. Bijna pakte Barcelona alsnog de volle buit. Een schot van Gerard Pique eindigde echter op de lat en een handsbal van Espanyol-verdediger Raul Rodriguez werd niet bestraft met een penalty.

Valencia verzuimde eerder op de avond de druk op Real Madrid en Barcelona op te voeren. Door een 2-2 gelijkspel bij Villarreal bedraagt de achterstand van de nummer drie op koploper Real na zeventien speelronden negen punten.