'Beyoncé bevallen van meisje'

Beyoncé en Jay-Z zijn ouders geworden van een dochter. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ. De 30-jarige zangeres beviel zaterdag in New York.

Jay-Z en Beyoncé hebben hun dochter Ivy Blue Carter genoemd. Jay-Z, die werd geboren als Shawn Carter, was in het ziekenhuis waar Ivy via een keizersnede ter wereld kwam.

Onder anderen Rihanna feliciteerde het stel via Twitter. "Welkom op deze wereld prinses Carter!", zegt de zangeres. "Liefs van tante Rih." Ook platenbaas Russell Simmons laat weten blij te zijn voor Jay-Z en Beyoncé.

Beyoncé maakte in augustus bekend dat ze zwanger was. Op de rode loper van de MTV Video Music Awards kondigde ze aan dat ze een 'verrassing' had, vervolgens legde ze haar handen op haar buik.

De aankondiging van Beyoncé zorgde voor een stormloop op Twitter. Na haar onthulling werd het record van 8868 tweets per seconde gevestigd, meldde de berichtendienst. Het vorige record stond op 7196 tweets per seconde.

Beyoncé en Jay-Z trouwden drie jaar geleden in New York. De twee hebben sinds 2002 een relatie, maar zijn nooit erg openhartig geweest over hun relatie. De zangeres maakte nooit een geheim van haar kinderwens en liet eerder weten dat een kind niet het einde betekent van haar muzikale carrière. "Ik zal gewoon muziek blijven maken, als dat me tenminste nog steeds gelukkig maakt."