Familie: Verstappen ontkent omverrijden ex

Jos Verstappen heeft zich niet schuldig gemaakt aan het opzettelijk omverrijden van zijn ex-vriendin. Dat stelt de familie van de voormalig Formule 1-coureur vrijdag in een reactie op de website van Verstappen.

Verstappen zou ervan overtuigd zijn dat 'uiteindelijk de waarheid boven water komt en duidelijk zal zijn dat de beschuldiging van het opzettelijk omverrijden totaal geen hout snijdt'.

Vrijdag werd bekend dat Verstappen voorlopig blijft vastzitten voor het inrijden op zijn ex-vriendin. De rechter-commissaris van de rechtbank in Roermond verlengde vrijdag zijn voorarrest met twee weken.

De 39-jarige Verstappen wordt poging tot doodslag ten laste gelegd. Hij zou woensdagochtend in Roermond op zijn 24-jarige ex zijn ingereden. De vrouw liep daarbij schaafwonden en kneuzingen op, waarna ze aangifte deed van mishandeling. Verstappen meldde zich even later op het politiebureau, waar hij vervolgens werd aangehouden.

De familie van Verstappen stelt te betreuren ' wat er allemaal nu in de publiciteit is gekomen' en is ook niet blij dat de voormalig Formule 1-coureur langer vast blijft zitten. De komende dagen zouden worden gebruikt om de verklaring van de ex-vriendin te vergelijken met uitspraken van Verstappen.

De coureur in 2009 veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van drie maanden voor het stalken van zijn voormalige echtgenote.