Kinderen spanden prikkeldraad over fietspad

Twee kinderen van 10 en een van 14 jaar blijken achter het spannen van prikkeldraad over een fietspad in Oosteind te zitten. De moeder van een van de jongens heeft hierover contact gezocht met de politie. De kinderen realiseerden zich volgens de politie niet welk gevaar zij met hun actie hebben gecreëerd.

Een 50-jarige fietser uit de Brabantse plaats raakte donderdag gewond, omdat hij te laat zag dat prikkeldraad over het fietspad aan het Kerkepad was gespannen. De man heeft aangifte gedaan.

Eerder op de dag zou ook een vrouw die aan het hardlopen was al over het prikkeldraad zijn gestruikeld. Hierna had de eigenaar van de wei waarlangs het was gebeurd de paal met prikkeldraad weer op de normale plek teruggezet. Daarna is de paal nog een keer verplaatst, waarop de fietser op het prikkeldraad stuitte.

Het 10-jarige zoontje van de moeder die contact heeft gezocht met de politie stelt dat haar kind niet bij het tweede incident betrokken was. Het onderzoek hiernaar wordt voortgezet. De politie heeft al verschillende tips over de zaak binnengekregen. De politie heeft gesproken met de ouders van de betrokken kinderen. Mogelijk wordt de 14-jarige jongen doorverwezen naar Halt.