Van der Meyde: "Gevoel dat Ajax van me af wilde"

Andy van der Meyde verliet in 2003 Ajax voor Internazionale. Een gouden toekomst lag in het verschiet voor de aanvaller, maar het pakte compleet anders uit. Hij wist niet te slagen in de Serie A en ook avonturen bij Everton en PSV liepen uit op een teleurstelling.

Achteraf gezien had Van der Meyde nooit moeten vertrekken bij Ajax. "Ik had nooit bij Ajax weg moeten gaan. Ik had een huisje gekocht in Purmerend, was net vader geworden en had een nieuw contract getekend. Ik had een geweldig seizoen achter de rug, had elf keer gescoord en zeventien assists gegeven", aldus Van der Meyde tegenover Voetbal International.

"Ik zat goed, hoefde niet weg en was ook helemaal niet bezig met andere clubs. Een grote zak geld uit het buitenland hoefde ik ook niet, ik verdiende genoeg bij Ajax", liet hij verder weten. "We waren in de voorbereiding op het nieuwe seizoen toen Ronald Koeman zei: ''Andy, je moet even naar boven, naar kantoor". Arie van Eijden, de algemeen directeur, zei: ''We hebben een fax gehad en Inter is bereid om acht miljoen euro voor je te betalen, dus je bent verkocht.'' Ik stond versteld en was volledig overdonderd."

Van der Meyde besloot in te gaan op het aanbod van Inter: "Ik heb ja gezegd en had dat op dat moment niet moeten doen. Ik kreeg het gevoel dat Ajax van me af wilde. Ik had ze niks gekost en ze wilden grof aan me verdienen. De voetballerij is af en toe een moderne vorm van mensenhandel. Tegen mijn zin ben ik eigenlijk naar Italië gegaan, een domme fout."

De aanvaller, die tegenwoordig voetbalt voor Topklasser WKE uit Emmen, had het liefst bij Ajax gebleven: "Als ik een tijdmachine zou hebben zou ik hem terugdraaien naar dat moment op kantoor. Dan zou ik dit maar heel hard nee roepen."

Verder hoopt Van der Meyde zijn loopbaan in de Eredivisie af te sluiten: "Je moet nooit ophouden met dromen. Ik heb er alles voor over om mijn carrière goed af te sluiten. Het is absoluut de bedoeling dat ik de Eredivisie weer in ga. Ik wil op een goede manier afscheid nemen van het betaalde voetbal"