Sporting Lissabon meldt zich voor Labyad

De geruchten omtrent een vertrek van Zakaria Labyad bij PSV houden aan. De Portugese krant O Jogo meldt vanavond dat Sporting Lissabon en de jonge voetballer een akkoord hebben bereikt over een contract voor vijf seizoenen.

In november was de transfer van Labyad naar Portugal al in een vergevorderd stadium. Toch werd er geen definitief groen licht gegeven. Volgens het eerdergenoemde Portugese medium moet alleen PSV nog geïnformeerd worden over de op handen zijnde transfer.

Labyad wilde er in elk geval niet veel over kwijt. "Sorry, maar ik kan er op dit moment niets over zeggen. Echt niet", liet hij in een korte reactie weten. De aanvaller is aan zijn derde seizoen in Eindhoven bezig en speelde tot dusver 29 competitiewedstrijden. Daarin trof hij vijf keer doel.

Update:

Voetbal International meldt vanavond dat Sporting Lissabon zich officieel voor Zakaria Labyad heeft gemeld. PSV denkt er echter niet aan om mee te werken aan een transfer.

"Sporting heeft zich per e-mail bij ons gemeld", liet technisch directeur Marcel Brands in een korte reactie weten. "Morgen zullen we Sporting zeggen dat ze de speler met rust moeten laten."

Het huidige contract tussen PSV en Labyad loopt na dit seizoen af. In deze overeenkomst is echter een optie voor nog eens twee seizoenen opgenomen. Mochten de Eindhovenaren er voor kiezen om deze optie te lichten, dan speelt de aanvaller nog twee jaar in het shirt van PSV.