Kristen Wiig niet in Bridesmaids 2

Filmstudio Universal overweegt een vervolg op Bridesmaids te maken zonder het hoofdpersonage van Kristen Wiig. De actrice heeft geen trek in een tweede film, zegt ze tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Rob Meyer, de baas van filmstudio Universal, heeft Wiig mee uit eten genomen om haar van gedachten te doen veranderen, maar de 38-jarige actrice blijft bij haar besluit. De zes actrices die in de film vriendinnen spelen, zouden ontevreden zijn met de honderdduizend dollar die ze als bonus van Universal kregen, terwijl de succesvolle komedie ruim 288 miljoen dollar opleverde.

Wiig, die voor haar rol in de komedie is genomineerd voor een Golden Globe, wil niet reageren op dat gerucht. Ze schreef samen met Annie Mumolo het scenario van Bridesmaids, maar de twee werken nu aan een andere film. "Annie en ik zijn niet bezig met een vervolg", zegt Wiig.

De studio zou nu werken aan een vervolg zonder de Saturday Night Live-ster. Melissa McCarthy zou de hoofdrol spelen in het vervolg. Bridesmaids betekende een doorbraak voor de actrice.

"We zijn dolblij met het succes van Bridesmaids en als we een vervolg willen, moet dat goed gebeuren", zegt een woordvoerder van Universal. Paul Feig, die de hitkomedie uit 2011 regisseerde, zou ook verbonden zijn aan het vervolg.