'Sigthórsson dit seizoen niet meer in actie'

Ajax-trainer Frank de Boer kan dit seizoen mogelijk geen beroep meer doen op aanvaller Kolbeinn Sigthórsson. Het herstel van de IJslander na een vermoeidheidsbreuk in zijn rechterenkel duurt langer dan verwacht en voor half maart is de speler dan ook nog niet fit.

"Ik wil me niet vastpinnen op een bepaalde datum. Ik hoop dat hij nog een rol kan spelen in de ontknoping van de competitie. Maar in feite moet Kolbeinn de focus op volgend seizoen leggen, zorgen dat hij dan volledig fit is," zei De Boer over de aanvaller die afgelopen zomer overkwam van AZ in de Telegraaf.

Sigthórsson trof in zijn eerste acht competitieduels voor Ajax vijf keer doel. De Boer denkt niet dat Ajax in de winterstop een vervanger voor de aanvaller aan zal trekken. "Daar moeten we het nog over hebben. Maar Nicolas Lodeiro, Siem de Jong en Dmitry Bulykin zijn me goed bevallen als nummer negen."

De selectie van de Amsterdammers is weer zo goed als fit. Alleen Nicolai Boilesen zit nog in de lappenmand met een hamstringblessure, maar ook hij is op de weg terug. De Deen zal echter nog niet mee naar Brazilië gaan voor een trainingskamp. Boilesen heeft in ieder geval al wel goed nieuws te horen gekregen, want de Amsterdammers willen zijn in 2013 aflopende contract graag verlengen.