Buemi derde coureur bij Red Bull-teams

Sébastien Buemi zal de nieuwe derde coureur van de Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso worden. De Zwitser werd deze winter nog bij laatstgenoemde renstal weggestuurd, omdat hij te ervaren zou zijn, maar valt door dit besluit niet helemaal buiten de boot.

"Ik ben blij dat ik nog een jaar bij Red Bull kan blijven en dat ik nu de kans krijg om te werken voor het team dat de afgelopen twee jaar kampioen is geworden. Natuurlijk, ik race liever, maar om samen met Red Bull aan de ontwikkeling van de nieuwe auto te kunnen werken, is een prima alternatief voor me," zei Buemi die vorig jaar in het kampioenschap met de Toro Rosso vijftien punten scoorde. Zonder enkele pechgevallen hadden dit er meer kunnen zijn.

Bij Toro Rosso werden Buemi en teamgenoot Jaime Alguersuari opgevolgd door Daniel Ricciardo en Jean-Eric Vergne. Waar Alguersuari helemaal weg is, mag Buemi toch nog blijven. "Het lag erg voor de hand voor ons om door te gaan met Sébastien. Hij kent het team goed en heeft de afgelopen drie jaar veel ervaring opgedaan. Sébastien zal voor ons gaan testen en gedurende het seizoen veel simulatorwerk voor ons verzetten. Ook zal hij bij elke Grands Prix aanwezig zijn," zei Red Bull Racing-teambaas Christian Horner.