'Rapper Nas verantwoordelijk voor ontvoering'

Nas is verantwoordelijk voor de ontvoering van de Amerikaanse concertpromotor Patrick Allocco in Angola. Allocco beweert dat hij vlak na de jaarwisseling onder schot is meegenomen door enkele mannen, omdat de rapper niet was komen opdagen bij een concert in het Afrikaanse land.

Nas zou een nieuwjaarsconcert geven in Angola, maar miste de vlucht en moest afhaken. Dat schrijft entertainmentwebsite TMZ. Een lokale impresario, die de rapper en zijn openingsact 315 duizend dollar betaalde, was daar niet blij mee. Hij wilde voorkomen dat de wel in Angola aanwezige Allocco het land zou verlaten zonder het geïnvesteerde geld terug te geven.

De impresario schakelde enkele kerels in om Allocco en zijn zoon te ontvoeren en aan de politie over te dragen. Het duo werd urenlang het vuur aan de schenen gelegd, voordat de Amerikaanse ambassade vader en zoon uiteindelijk wist vrij te krijgen.

Allocco en zijn zoon verblijven in een hotel in Angola, zolang de geldkwestie nog niet is opgelost. De concertpromotor heeft in een verklaring Nas en zijn openingsact opgeroepen het opgestreken geld terug te geven, zodat ze weer veilig kunnen terugkeren naar de Verenigde Staten.