'Van Persie komt nog weg met moord'

Robin van Persie wordt op handen gedragen in Engeland. Maar manager Neil Warnock van Queens Park Rangers stoorde zich zaterdag vooral aan de Arsenal-spits. Niet omdat de Nederlander het winnende doelpunt voor zijn rekening nam, maar omdat hij zijn handen te veel liet wapperen.

"Hij komt nog weg met moord", schamperde de QPR-coach. "Van Persie is heel slim. Hij kijkt naar zijn tegenstander en gooit zijn armen omhoog als er een lange bal komt. Hij maakte eigenlijk zes of zeven overtredingen waar de scheidsrechter niet voor floot. Heel teleurstellend, maar dat gebeurt als je bij Arsenal op bezoek gaat.", aldus Warnock.

Omdat Van Persie maar één keer scoorde werd hij net niet de speler met de meeste Premier League-doelpunten in één kalenderjaar. "Ik kom een treffer tekort, maar ik heb wel het clubrecord van Arsenal in mijn handen. Voor mij was vandaag het belangrijkste dat we zouden winnen. Manchester United verloor, Chelsea verloor en de Spurs lieten twee punten liggen, dus dit is een goed dag voor ons."

"Als een sportman wil je het hoogste bereiken met je team. Ook persoonlijk natuurlijk, maar na het gelijkspel tegen de Wolves was er maar een ding dat ik vandaag wilde: winnen", aldus Van Persie.