Kelly Clarkson scoort na politieke steun Ron Paul

De verkoop van Kelly Clarksons album Stronger is in de Verenigde Staten plotseling omhoog geschoten. De stijging volgt op de bekendmaking van de Amerikaanse zangeres dat ze aanhanger is van de Republikeinse presidentskandidaat Ron Paul.

Clarksons maakte deze week via Twitter haar steun voor Paul kenbaar. Hij wordt in verband gebracht met racisme en homofobie. Het kwam de zangeres te staan op een stortvloed aan negatieve reacties. Clarkson meldde later dat ze niets wist van de beschuldigingen tegen Paul.

De politieke steun zorgt ook voor positieve reacties. Dat blijkt uit het feit dat de verkoop van haar recentste album op de Amerikaanse webwinkel Amazon binnen drie dagen met tweehonderd procent toenam, schrijft The Hollywood Reporter.

De 29-jarige zangeres werd in 2002 bekend dankzij haar winst van de eerste editie van American Idol, de Amerikaanse versie van talentenjacht Idols. Ze scoorde hits als Since U Been Gone, Behind These Hazel Eyes en My Life Would Suck Without You. Haar album Stronger verscheen eind oktober.