Meer mobiel internet tijdens jaarwisseling

Klanten van T-Mobile en Vodafone hebben tijdens de jaarwisseling minder sms'jes verstuurd, maar fors meer gebruikgemaakt van mobiel internet. Bij T-Mobile werd tussen 22.00 uur en 04.00 uur werd 6,2 terabyte verbruikt, een hoeveelheid die te vergelijken is met het downloaden van 1,3 miljoen mp3-nummers.

Volgens T-Mobile is het gebruik van mobiel internet tijdens oud en nieuw met 107 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar, toen drie terabyte verbruikt werd. Vodafone constateerde een verdubbeling van het datagebruik via mobiel internet. Volgens de provider is dat voornamelijk te danken aan de populariteit van sociale media als Facebook en Twitter, waar veel mensen hun nieuwjaarswensen uiten.

In totaal verstuurden de klanten van T-Mobile 28 miljoen sms'jes. Dat is iets minder dan vorig jaar, toen dertig miljoen sms-berichten werden verstuurd. Het aantal telefoongesprekken steeg met 2,4 procent naar 8,5 miljoen.

Klanten van Vodafone stuurden 26 miljoen sms'jes, twee miljoen minder dan vorig jaar. Het aantal mobiele gesprekken tussen 22.00 uur en 04.00 uur was met 6,5 miljoen ongeveer gelijk aan de vorige jaarwisseling.


Meer mobiel internet tijdens jaarwisseling (Foto: Novum)