Bulykin houdt hoop op basisplek

Dmitri Bulykin maakte dit jaar de even onverwachte als curieuze overstap van ADO Den Haag naar Ajax. Hoewel hij werd gehaald voor de breedte, houdt hij hoop op een basisplaats.

"Ik ben een ander type dan Kolbeinn Sigthórsson en de andere spitsen in de selectie, dat is duidelijk", begint Bulykin zijn argumentatie op de officiële clubwebsite van Ajax. "Ik denk dat er nog genoeg wedstrijden komen waarin ik mijn waarde voor de club kan bewijzen, als pinchhitter maar liever nog als basisspeler."

Bulykin was eventjes basisspeler bij Ajax toen achtereenvolgens Kolbeinn Sigthórsson en Siem de Jong geblesseerd waren afgehaakt. Maar al snel belandde ook de Rus zelf in de lappenmand. Als Sigthórsson en De Jong weer fit zijn, is Bulykin in principe derde keus voor de nummer 9-positie.

"Als straks iedereen weer fit is, moeten we op de trainingen maar uitvechten wie de beste is", denkt Bulykin daar anders over. "Maar hoe dan ook zullen we de komende maanden iedereen hard nodig hebben om onze doelen te halen."