Van Geel zeer tevreden over Koeman

Technisch directeur Martin van Geel blikt op de website van Feyenoord terug op een bewogen jaar.

De Rotterdammers moesten afgelopen zomer op zoek naar een nieuwe trainer toen Mario Been opstapte. "Topvoetbal is niet vrijblijvend. We moeten ambitieus zijn, het hoogste nastreven. Ronald Koeman weet die overtuiging over te brengen. Hij is daar de belangrijkste man in. Nu de eerste seizoenshelft erop zit, mogen we concluderen dat zijn komst perfect heeft uitgepakt", vindt Van Geel.

"Ron Vlaar en Stefan de Vrij spraken aan het begin van de zomer bij hun contractverlenging als eersten hun vertrouwen uit in de toekomst van Feyenoord. Dat was een mooi signaal. Leroy Fer en Georginio Wijnaldum dachten dat zij zich bij een andere Nederlandse club beter konden ontwikkelen en vertrokken. Dat spelers zo'n stap maken mag in de toekomst nooit meer gebeuren."

Feyenoord staat halverwege het seizoen op de vijfde plaats in de Eredivisie. "De supporters hebben de afgelopen jaren geduld moeten hebben, maar gelukkig hebben we de weg omhoog weer ingezet. Dat is fantastisch en moeten we blijven vasthouden. We zijn dit jaar absoluut de goede weg ingeslagen met Feyenoord", aldus Van Geel.