Elke 90 seconden zelfmoord in China

In China plegen, net zoals in veel andere Aziatische landen, relatief veel mensen zelfmoord. Dit blijkt uit een donderdag uitgezonden Nieuwsuur-reportage. Naar schatting maakt elke 90 seconden een Chinees een einde aan zijn leven.

Volgens de reportage vormen depressiviteit en andere psychische aandoeningen een steeds groter probleem in China. Het hoge aantal zelfmoorden heeft alles te maken met de sneltreinvaart waarin het land verandert. Zij die niet economisch mee kunnen komen, voelen zich wanhopig. Maar China blijkt een land waar psychiatrische hulp nog steeds een taboe is.

Onder jongeren tussen de 15 en de 34 jaar is zelfmoord zelfs doodsoorzaak nummer 1. De jongeren ervaren zoveel druk (studiedruk, het zoeken naar werk, de druk van het hebben van een baan) dat dat grote mentale problemen veroorzaakt.

Recentelijk werden een aantal Chinese zelfdmoordincidenten nog wereldnieuws, zoals vorig jaar. Toen pleegden 17 medewerkers van een fabriek die producten voor Apple maakt, achter elkaar zelfmoord.


Elke 90 seconden zelfmoord in China