'Rutten na dit seizoen weg bij PSV'

Fred Rutten vertrekt aan het eind van het seizoen bij PSV. Dit meldt De Volkskrant vanochtend. Volgens het medium heeft de oefenmeester, die aan zijn derde seizoen in Eindhoven bezig is de clubleiding inmiddels ingelicht.

Rutten heeft het besluit om te vertrekken al in november genomen, maar heeft toen met de directie afgesproken dit pas in de winterstop wereldkundig te maken. "Het is tijd dat PSV en ik elkaar loslaten", aldus de trainer, die afgelopen maandag nog een openhartig interview in diezelfde krant gaf. "Mijn aanstaande vertrek van trainingscomplex de Herdgang en de spelersgroep zal me niet in de koude kleren gaan zitten."


'Rutten na dit seizoen weg bij PSV' (Foto: Pro Shots)

Het contract tussen PSV en Rutten loopt aan het einde van het seizoen af, waardoor er al veel over de toekomst van de oefenmeester werd gespeculeerd. De wisselvallige prestaties van dit seizoen zorgden er regelmatig voor dat de kritiek opnieuw oplaaide.

PSV staat op dit moment tweede in de competitie, doet nog mee in de strijd om de KNVB beker en is ook nog actief in de Europa League. In zijn twee jaar bij PSV werd Rutten steeds derde, wat eigenlijk ondermaats was. In de jaren daarvoor pakten de Eindhovenaren namelijk vier keer op rij de landstitel.

Toch waren er voor Rutten verzachtende omstandigheden. Zo moest hij onder meer tussentijds afscheid nemen van Ibrahim Afellay en Danko Lazovic. Vorig seizoen was het Jonathan Reis, die met een ernstige blessure wegviel.