Raadselachtige stroomstoring in centrum Den Bosch

Den Bosch kampt met een mysterieuze, terugkerende stroomstoring in het centrum. Woensdagavond werden enkele huishoudens getroffen, waarna een zekeringskast werd verwisseld. Donderdag viel de stroom in hetzelfde gebied opnieuw uit, zegt een woordvoerder van netbeheerder Enexis.

Woensdag zaten huishoudens aan de Parade en twee omliggende straten tijdens het verwisselen van de kast tussen 18.00 en 20.00 uur zonder stroom. Donderdag ging het om slechts enkele huishoudens en was het probleem snel opgelost door een zwaardere zekering in de kast te plaatsen.

"De vorige zekering is gesprongen door een hoge piek in de belasting", zegt de woordvoerder. "De belasting is wat zwaarder door de kerstverlichting en een ijsbaan in de buurt, maar dat zou de zekering aan moeten kunnen. We proberen nu te achterhalen waardoor die piek komt."

In het verleden zijn er vergelijkbare voorvallen geweest. "Dan bleek het bijvoorbeeld om een wietplantage te gaan. Maar dat ligt hier niet echt voor de hand." De monteurs blijven nu wachten om te kijken of er opnieuw een piekbelasting komt en wat daar de oorzaak van is. "Maar het zou zomaar kunnen dat dit nooit wordt opgehelderd."