Ajax schoorvoetend akkoord met straf

Ajax vindt het besluit om het bekerduel met AZ zonder publiek over te laten spelen een zware straf, maar legt zich erbij neer. De Amsterdammers zijn het ook niet eens met het schikkingsvoorstel van de aanklager voor een boete van tienduizend euro en een voorwaardelijke thuiswedstrijd zonder publiek. Dat liet financieel directeur Jeroen Slop woensdag weten.

"Wij vinden dat Ajax met deze uitspraken zwaar gestraft wordt. Juridisch gezien hebben we beperkte middelen om wat tegen deze uitspraken te doen", meldt Slop. "Daarom zullen wij ons bij het schikkingsvoorstel en het besluit van het bestuur betaald voetbal, onder protest neerleggen."

De supporters van Ajax, die het overgespeelde bekerduel van 19 januari moeten missen, kunnen geen aanspraak maken op een teruggave van de ticketprijs of andere compensatie. Slop hoopt ze in het vervolg van het bekertoernooi tegemoet te kunnen komen. "Ajax zal in de volgende thuiswedstrijd in het bekertoernooi, na overleg met de tegenpartij, de supporters op een passende wijze proberen te compenseren."

AZ heeft nog niet gereageerd op het besluit van de KNVB. De Alkmaarse club laat via zijn officiële website weten dat in verband met vakanties en tijdsverschillen donderdag pas een reactie volgt.