Berger: "Rijderswisseling bij Toro Rosso correct besluit"

Oud-Formule 1-coureur en oud-teambaas Gerhard Berger vindt het logisch dat Scuderia Toro Rosso Sébastien Buemi en Jaime Alguersuari aan de kant geschoven heeft. Het duo werd onlangs bij de Formule 1-renstal vervangen door Daniel Ricciardo en Jean-Eric Vergne.

"Ik denk dat het een correcte beslissing is geweest van het team, hoe het hard het ook is voor Buemi en Alguersuari. Het zal een bittere pil voor ze zijn geweest, maar het is uiteindelijk de taak van Toro Rosso om coureurs op te leiden die eventueel het stoeltje van Mark Webber of Sebastian Vettel kunnen overnemen bij Red Bull," zei Berger tegen het Oostenrijkse ORF.

De Oostenrijker vindt dat Buemi en Alguersuari kwaliteit tekort kwamen. "Sébastien en Jaime waren op zijn hoogst middelmatige coureurs en zodra je weet dat je een rijder niet door wil laten stromen naar het Red Bull-team, moet je eigenlijk gelijk verder gaan zoeken."

Daarom zijn ze vervangen door Ricciardo, die zijn Formule 1-debuut dit jaar bij HRT maakte, en Vergne die in de wintertests liet zien er klaar voor te zijn. "Ik heb veel goede dingen gehoord over Vergne. Misschien wordt hij wel de nieuwe Vettel. Zo'n jongen moet dan echter wel de kans krijgen, anders kom je daar natuurlijk nooit achter."