Vrouw Johan Derksen boos over reclame

De vrouw van Johan Derksen was boos toen haar man naar verluidt 50.000 euro op hun bankrekening bijgeschreven kreeg na het opnemen van zijn reclame voor de Nederlandse Energie Maatschappij.

Dit zegt Derksen in het nieuwe magazine Ja! (PDF), dat speciaal gemaakt is voor 'de onderklasse' zoals eenzame bejaarden, chronisch zieken, studenten en gehandicapten.

Bijstandsmoeder
Derksen zegt dat zijn vrouw 'een beetje bozig' was over de reclame-actie van haar man. Voordat de voetbaljournalist zijn vrouw leerde kennen was ze bijstandsmoeder en moest ze de nodige moeite doen om rond te komen.

"Ik ga 's ochtends om acht uur de deur uit en kom om twaalf uur weer terug en dan heb ik het geld verdiend waar een normaal mens twee jaar voor moet werken"
, aldus Derksen over het ochtendje waarop hij de reclame opnam. "Dat vindt ze zo onrechtvaardig."

Op de kleintjes letten
Zijn vrouw let nog altijd op de kleintjes: "Nu het geld van alle kanten binnenkomt, knipt zij nog steeds alle aanbiedingen van C1000 uit de krant. Dan zeg ik: 'Laat toch zitten.' Maar dan zegt zij: 'Nee, het is twee halen, één betalen.' Dat krijg je er nooit meer uit."

Ook de politieke overtuiging van Derksens vrouw is niet veranderd vertelt de besnorde voetbalanalist: "Dan zegt ze: 'Ik heb ook moeilijke tijden gekend, ik weet wat bijstandsmoeders doormaken.' Ze stemt voor de bijstandsmoeders. Dus dat zal dan wel GroenLinks of SP zijn geweest."