PostNL verliest miljoenen door valse postzegels

PostNL is waarschijnlijk miljoenen euro's omzet misgelopen door een grote serie valse postzegels. Het postbedrijf onderschepte de nepzegels die op verschillende websites goedkoper werden aangeboden dan de werkelijke waarde. De postzegels werden verkocht via meerdere websites, meldt het bedrijf dinsdag.

De valse postzegels werden door de veiligheidssystemen van PostNL herkend. Het postbedrijf trof de zegels vooral aan bij aangetekende poststukken, pakketten en internationale zendingen. De brieven en pakketen met nepzegels zijn onderschept.

De valse postzegels zijn nauwelijks van echt te onderscheiden maar toch herkenbaar, omdat ze op een blanco stickervel werden aangeboden. Verder missen de postzegels echtheidskenmerken zoals een fosforlaag.

PostNL adviseert consumenten die de verdachte postzegels in het bezit denken te hebben, dit bij het postbedrijf te melden. De politie is ingeschakeld om erachter te komen wie de postzegels heeft nagemaakt.

De nepzegels werden verkocht via de websites: goedkooppostverzenden.com, posttarieven-binnenland.nl, extrapostzegels.nl, tarieventntpost.nl, pakketten-met-postzegels-verzenden.nl, goedkoperpakkettenversturen.nl, verzendpro.nl, postzegelsbuitenland.nl, verzenden-met-postzegels.nl, goedkooppostversturen.com, goedkoperverzenden.nl en boek2.nl.


PostNL verliest miljoenen door valse postzegels (Foto: Novum)