Zorginstelling Zonnehuizen failliet verklaard

De zorginstelling Zonnehuizen is bankroet verklaard. Dat meldt Zonnehuizen dinsdag. Het faillissement betekent niet dat er een einde komt aan de zorg en onderwijs die wordt geboden, zo laat de instelling weten.

Een maand geleden diende Zonnehuizen, die twintig vestigingen door het hele land heeft, bij de rechtbank in Utrecht een verzoek tot surseance van betaling in. Dinsdag is dat omgezet in een verzoek tot faillissement, dat werd ingewilligd.

"Wat er ook gebeurt: de zorg en onderwijs gaan door. Op dit moment is nog niet duidelijk onder welke vlag en met welke partners dat plaats gaat vinden", meldt Zonnehuizen.

Curator Marie-José Cools laat weten dat er intensief overleg wordt gevoerd met verschillende overnamepartners. "Naar verwachting zullen de meeste medewerkers die werkzaam zijn in de directe zorg en onderwijs in dienst kunnen treden bij de partij die de zorg en onderwijs overneemt. Hierdoor blijven de cliënten de zorg en onderwijs ontvangen door voor hen bekende medewerkers."

Eerder dit jaar bleek al dat het bedrijf grote financiële problemen heeft. Zowel de raad van bestuur als de raad van toezicht stapte vervolgens op. De instelling vroeg het personeel eind november nog in te stemmen met een versobering van arbeidsvoorwaarden om zo het bedrijf te behoeden voor een faillissement.