Gérard Depardieu wil graag DSK spelen

Gérard Depardieu overweegt in de huid van oud-IMF-topman Dominique Strauss-Kahn te kruipen. "Het is nog niet rond, maar ik speel graag personages die ik niet mag of op wie ik totaal niet lijk", zei de acteur tegen de Franse krant Le Journal du Dimanche.

De 56-jarige actrice Isabelle Adjani is gevraagd voor de rol van Anne Sinclair, de echtgenote van Strauss-Kahn. Zij bleef gedurende de roerige periode achter haar man staan. Regisseur Abel Ferrara werkt aan een film over de seksuele escapades van DSK.

Adjani en de 63-jarige Depardieu, die dit jaar opzien baarde door in het gangpad van een vliegtuig te plassen, hebben al gesproken met Ferrara. Over het plasincident is de acteur laconiek. "Het is verboden om mensen te weerhouden van plassen." Hij staat nog steeds achter zijn daad. "Ik deed wat ik moest doen."

Christ Zois schrijft het scenario, dat moet gaan over de tumultueuze periode waarin Strauss-Kahn op het vliegveld in New York werd gearresteerd op verdenking van een poging tot seksueel misbruik. Mogelijk worden ook seksschandalen van politici als Bill Clinton en Silvio Berlusconi in de film verwerkt. Wanneer de film in de bioscopen moet draaien, is nog onbekend.