Tilburgers zitten zeventien uur vast in lift

Drie Tilburgers hebben tweede kerstdag samen doorgebracht in een lift. De twee broers van 43 en 53 jaar en hun 51-jarige zus zaten maandag zeventien uur vast in een lift van een kantoorcomplex in de Brabantse stad. De Tilburgers werden dinsdagochtend door medewerkers van de zaak bevrijd, meldt de politie.

Familieleden sloegen maandag rond 19.00 uur alarm bij de politie en gaven het drietal op als vermist. Agenten hebben vervolgens gezocht naar de auto waarin de Tilburgers reden en verschillende adressen bezocht.

De 53-jarige man had rond 13.00 uur zijn broer en zus zijn nieuwe werkplek laten zien. Het drietal besloot daarna ook nog een kijkje te nemen bij zijn oude ruimte. Daar namen ze de lift, die vervolgens vast kwam te zitten.

De Tilburgers hadden geen mobiele telefoons bij zich en de telefoon in de lift was niet in gebruik. Het drietal kon dinsdagochtend de aandacht trekken van medewerkers van het pand op de begane grond.

De medewerkers bevrijdde het drietal uit hun benarde positie, waarna de twee broers en zus met hun familie werden herenigd.