Schalke wil van Farfán af

Schalke 04 heeft Jefferson Farfán te kennen gegeven dat hij mag vertrekken bij de Duitse club. De oud-PSV'er kreeg een contractvoorstel dat hem tot medio 2014 aan de club uit Gelsenkirchen zou binden en hem bruto zes miljoen euro per jaar op zou leveren, maar de Peruviaan vindt dat te weinig, zo weet Bild te melden.

Farfán strijkt nu per jaar 2,8 miljoen euro bruto op en omdat hij in de belangstelling zou staan van andere clubs zou dat bedrag fors verhoogd moeten gaan worden. Schalke deed hem een voorstel, maar omdat de Peruviaan dat niet voldoende vindt is het bod ingetrokken door clubmanager Horst Heldt die in de vorm van het huren van de Nigeriaan Obasi al een alternatief voor Farfán in huis heeft.

Mocht Farfán in de winterstop willen verkassen dan kan dat al voor zeven miljoen euro in plaats van zijn marktwaarde van achttien miljoen euro. De momenteel geblesseerde speler weet dat er zich nog geen club voor hem gemeld heeft, maar zou zelf graag naar Internazionale vertrekken. "En wie wil nou niet spelen voor een team dat de afgelopen jaren alles heeft gewonnen?"

Code voor de Gameskerstprijsvraag 2011: H13RZ0