Opening op Kerstdag 'gematigd succes'

Klanten konden deze eerste kerstdag terecht in een flink aantal supermarkten. De Vomar had 10 vestigingen opengesteld in Amsterdam en Almere. Jumbo opende ongeveer acht winkels en een aantal vestigingen van C1000 waren eveneens geopend. Daarnaast konden mensen winkelen in alle filialen van Albert Heijn To Go, veelal op stations en andere drukbezochte plaatsen. Ook waren vijf grotere Albert Heijn-supermarkten open.

Topman Harrie Westra van Vomar sprak zondagavond van een 'gematigd positief succes'. De 10 winkels trokken zondag 10.000 tot 15.000 klanten. Wat volgens de werknemers opviel was dat er zeker niet alleen vergeten boodschappen werden gehaald, maar dat er nog steeds ook hele kerstdiners werden gehaald, vertelde Westra.

Over de omzetten kon Westra nu nog niets zeggen. Het was voor het eerst dat de Vomar de deuren opende op eerste kerstdag en het experiment zal in januari worden geëvalueerd, aldus de directievoorzitter. Problemen om personeel te vinden, had Vomar in ieder geval niet. Er waren voldoende vrijwilligers die bovendien 200 procent betaald kregen.

Opening op Kerstdag'gematigd succes'
Opening op Kerstdag 'gematigd succes' (Foto: ANP)