'Paul de Leeuw neemt sabbatical in 2013'

Paul de Leeuw wil in 2013 wel een sabbatical nemen, vertelt de jolige VARA-presentator in het AD: "Halverwege 2013 loopt mijn televisiecontract af. Daarna neem ik echt rust. Een halfjaartje sabbatical lijkt me fijn. Met het gezin willen we een wereldreis maken. Die plannen zijn er al langer, maar wil ik nu doorzetten."

Over het middelmatige succes van zijn huidige zaterdagshow Pau!l maakt de presentator zich weinig zorgen: "Ik luister niet naar schreeuwerige internetberichtjes die dat beweren. De show is aan het groeien. Het cabaret werkt prima en de Vladip is een groot succes. Daar wordt op maandag over gepraat."

Voor de start van Pau!l hield de VARA-coryfee al rekening met de sterke concurrentie op de zaterdagavond: "Ik zei: 'Ik kom in een sterk speelveld terecht. Ik Hou Van Holland loopt dan al. Kijkers hebben een vast patroon op de zaterdagavond. Dus reken me de eerste maanden niet af op de kijkcijfers.' Die afspraak staat en ik merk: de VARA en netmanager Marcel Peek houden zich daar genereus aan."

De Leeuw voelt zich ondanks de recente ruzie met de VARA-talkshow De Wereld Draait Door goed: "Ik voel me in balans. Komt doordat ik alles heb gedaan wat ik wil, denk ik. Er is geen onrust meer. De toekomst plan ik mede daarom zo min mogelijk. Ik zie wel wat er op m'n pad komt en pak aan wat ik leuk vind."


'Paul de Leeuw neemt sabbatical in 2013' (Foto: Novum)