Rutten: "We liggen op schema"

Na de ruime overwinning op sc Heerenveen (5-1) en de bekerwinst op FC Twente is PSV met een goed gevoel de winterstop ingegaan.

PSV is als groepswinnaar door naar de volgende ronde van de Europa League, heeft de volgende ronde van de KNVB beker bereikt en staat tweede in de Eredivisie met een punt achterstand op koploper AZ. Trainer Fred Rutten is dan ook tevreden over de eerste seizoenshelft.

"Het team gaat steeds meer beseffen wat nodig is om kampioen te worden, namelijk dat je altijd als team blijft fungeren", zegt Rutten tegen PSV TV. "Niet dat speler x de uitblinker wil zijn ten koste van het team. Daar zie ik heel duidelijk groei in, vooral tijdens trainingen. Met name nieuwe jongens zien dat je trainingen moet aanpakken om steeds weer beter te worden. Daar steekt dit team heel veel energie in."

Volgens Rutten zit de selectie van PSV nog niet aan haar plafond. "We liggen heel aardig op schema, zeker qua resultaten. Wat we Europees hebben gedaan, is gewoon uitstekend. Nationaal worden we alleen nog maar beter en stabieler."