Politie lost schoten na achtervolging op A1

Agenten van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) hebben vrijdag waarschuwingsschoten gelost bij een achtervolging in Deventer. De twee verdachten wisten te ontkomen. Niemand raakte gewond, meldt het KLPD zaterdag.

De agenten van de verkeerspolitie wilden rond 17.00 uur de auto van een man controleren die op een parkeerplaats langs de A1 bij Holten stond. Bij het zien van de politie reed de bestuurder in volle vaart weg. De politie zette vervolgens een achtervolging in, maar staakte deze omdat het rijgedrag van de man te gevaarlijk was.

De politie trof de auto later aan op een parkeerplaats bij Deventer. De agenten besloten te wachten tot de bestuurder terugkwam. Na een uur verscheen een tweede auto met drie inzittenden. Een van hen stapte de auto uit en reed in de achtergebleven wagen weg. Hij werd kort daarop aangehouden door de politie.

Agenten gaven de andere auto een stopteken, maar de bestuurder gaf daar geen gehoor aan en sloeg op de vlucht. Hij probeerde de politie van de weg te rijden en heeft door zijn gevaarlijke rijgedrag meerdere auto's geraakt.

De mannen ramden uiteindelijk bij een bouwterrein een hek en gingen er ondanks twee waarschuwingsschoten rennend vandoor. Het is niet duidelijk waarom ze op de vlucht sloegen.